Welkom op de site van de Nederlandse Juweliers- en Uurwerkenbranche

De NJU is de belangenvereniging vóór en dóór juweliers, uurwerkherstellers en taxateurs in Nederland. Hoe meer bedrijven zijn aangesloten, hoe sterker de NJU staat. Dat betekent namelijk meer invloed en grotere voordelen voor de leden.

Lees meer over de NJU en de voordelen van het lidmaatschap op deze website!

Derde editie Beleef het Sieraad

SAVE THE DATE! 

Op 4 november 2017 zal de derde editie van Beleef het Sieraad worden georganiseerd.

Zet dit alvast in uw agenda!

Klik hier voor een terugblik van Beleef het Sieraad 2016.

Iedereen wint met contactloos - Sneller, efficiënter & veiliger dan contant

Veel leden verdienen een aanzienlijk deel van hun contributie terug met de korting op de transactietarieven voor creditcardbetalingen via Worldline.
Hier is nog een ledenvoordeel bijgekomen: korting op de aanschaf van een nieuwe pinautomaat. 

Shopping Tomorrow

Bent u voorbereid op wat komen gaat?

Alle bedrijven die aan consumenten verkopen krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen. Hoe winkelt de consument in 2020? En hoe kan business-to-consumer Nederland succesvol inspelen op alle veranderingen? 


Het onderzoeks- en actieprogramma Shopping Tomorrow is in 2013 geïnitieerd door thuiswinkel.org en wordt ondersteund door 24 brancheverenigingen waaronder de Federatie goud en Zilver. In Shopping Tomorrow bundelen zij de krachten met als doel hun leden te ondersteunen in de migratie naar het nieuwe verkopen: offline, online, omnichannel, en vooral met 100% focus op de klant.

Gratis Masterclass Beveiliging

De Beveiligingscommissie van de Federatie Goud en Zilver organiseert een Masterclass ‘Organisatorische maatregelen beveiliging juweliers’. Deze Masterclass wordt dankzij subsidie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie geheel kosteloos aangeboden. 

Tijdens de Masterclass, die één dagdeel in beslag neemt, wordt aandacht besteed aan alle aspecten die met overvallen te maken hebben (er wordt geen overval in scène gezet). Daarnaast krijgen de deelnemers adviezen over een betere beveiliging van de winkel. Na afloop van de training wordt een certificaat uitgereikt. 

Doorstart voor Waarborgholland

De directie van WaarborgHolland is zeer verheugd te kunnen melden dat een doorstart, na een pre-pack faillissement, definitief geregeld is.

WaarborgHolland Platina, Goud & Zilver NV verkeerde langere tijd in zwaar weer. Op 22 maart jl heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken. In de tussentijd is er intensief gewerkt aan een doorstart om een monopolistische situatie op het gebied van keuren in Nederland te voorkomen.

Opnieuw verlaging creditcardtarieven via Wordline

Een groot aantal leden van de NJU en VGZ heeft voor de verwerking van creditcardbetalingen inmiddels de overstap gemaakt naar Worldline. Per 1 januari heeft de Federatie Goud en Zilver nieuwe afspraken met dit bedrijf gemaakt: scherpe nieuwe tarieven in combinatie met snelle service. 

 
 

Nieuwe: groene energie via FGZ

De Federatie Goud en Zilver en MAIN Energie zijn vanaf 1 maart een collectief samenwerkingsverband aangegaan. Alle leden van NJU kunnen profiteren van deze samenwerking en worden daarom binnenkort persoonlijk benaderd door een accountmanager van MAIN Energie voor een aanbod. Uit een vergelijking met andere grote aanbieders blijkt met energie via MAIN een gemiddelde besparing van zo’n € 150 per jaar mogelijk. Daarnaast geldt er een speciale ledenkorting op de administratiekosten, deze bedragen € 10 per jaar i.p.v. de gebruikelijke € 45 per jaar.

Cadeaubonnenmarkt: óók voor juweliers en goudsmeden

De cadeaubonnenmarkt in Nederland wordt geschat op € 4,5 miljard. Elke gelegenheid is tegenwoordig aanleiding een bon cadeau te doen. Bonnen van Bol.com en Media Markt tot de Bijenkorf en Douglas, dinercheques, bioscoop-, theater- en hotelbonnen, ze zijn niet meer weg te denken als geschenk op verjaardagen en feestjes. Hoog tijd dat de sieraden- en horlogemarkt hier wat meer graantjes van gaat meepikken. 

Taken Verispect ondergebracht bij Agentschap Telecom

Vanaf 1 januari 2016 houdt Agentschap Telecom toezicht op de naleving van de Metrologie- en Waarborgwet. Sinds die datum controleert Agenstschap Telecom dus of ondernemingen geen voorwerpen verkopen die niet zijn gewaarborgd. De medewerkers van Verispect zijn overgegaan naar het agentschap. De inspecteurs zijn werkzaam bij de afdeling Metrologie en Waarborg, gevestigd in Amersfoort.   

Een klacht indienen over uw auteursrechtenfactuur?

Ga naar de Geschillencommissie Auteursrechten
 
Elke ondernemer weet het: muziek is sfeerbepalend en imagoversterkend. Het draaien van de juiste muziek zorgt ervoor dat klanten zich op hun gemak voelen waardoor ze langer blijven en meer geld uitgeven. Draait u muziek in uw winkel? Dan moet u daarvoor  een vergoeding betalen. Binnenkort valt de rekening daarvoor weer op de deurmat of misschien heeft u deze inmiddels al gehad. 

Domeinnaamfraude: let op!

Bij domeinnaamfraude benaderen criminelen domeinnaambezitters met een verhaal dat een ander bedrijf eenzelfde domeinnaam wil registreren, maar met een andere extensie. Bijvoorbeeld .eu, .info of .com. Als u dit wilt voorkomen, zo zegt men, moet u een fiks bedrag betalen om de domeinnaam alsnog te registreren. Het gaat om bedragen rond de 200 euro in plaats van ongeveer 10 euro. Soms beweert men dat uw eigen domeinnaam verloopt. Om deze te verlengen moet u een flink bedrag betalen. Nadere inspectie leert dat de betreffende domeinnaam gewoon vrij is en dat uw domeinnaam niet verloopt.

Op de website www.fraudehelpdesk.nl leest u wat de indicaties zijn voor domeinnaamfraude, hoe u deze vorm van fraude kunt voorkomen en wat u moet doen als u slachtoffer bent van de fraude.

Als u benaderd bent: meldt u de fraude dan bij de fraudehelpdesk en betaal vooral niets!

CAO juweliers downloaden

De CAO voor de detailhandel in juweliersartikelen is te downloaden op onze site. Via het menu NJU, Werkgeverszaken, CAO Juweliers komt u op de pagina met alle informatie over de laatste CAO. Of klik hieronder op 'Lees meer...'

Bent u uw inloggegevens kwijt? U kunt deze opvragen bij het secretariaat, te bereiken via telefoonnummer (070) 386 62 48 of via j.sants@fgz.nl.